“Vi har jo tænkt,” begyndte Fred, og rømmede sig kraftigt, “og vi har kontakt med en læge, der gerne vil forestå insemineringen, hvis det passer dig, har vi en tid hos ham i morgen…”Han så på Erich, de var nervøse og usikre. Erich lagde et øjeblik hånden på hans knæ. “Og hvis det hele så går, som vi håber, betaler vi naturligvis alt, hvad der er nødvendigt…”
“Jeg har selvfølgelig også tænkt,” sagde Julie, og var glad for, at hun følte sig rolig og sikker. “Jeg vil ikke insemineres med din sæd Fred…” hun løftede afværgende hænderne, da hun så deres bestyrtelse. “Jeg vil elske med jer begge. Rigtigt! Jeg har til overmål forstået, at I ønsker jer et kærlighedsbarn, og sådan et synes jeg ikke skal puttes ind i mig via et glas. Desuden er det noget pjat, at det er dig, Fred, der skal fungere som far, og Erich som mor. I skal begge to elske med mig, og hvis jeg bliver gravid, kan I så selv bestemme, om I ønsker at finde ud af, hvem af jer, der er far. Nu har jeg holdt mit forsvar for et muligt kommende barns ret til at kende sine forældre, og det bliver ikke anderledes.”
Hun tav, og stilheden var overdøvende. “Må jeg bede om et glas vand,” sagde hun, “jeg har mere at fortælle.” De sprang begge op og var ved at falde over hinanden. Det blev Erich der forsvandt. Fred lagde et stykke brænde i pejsen og blev stående med ryggen til hende.
Hun lod dem skramle færdig med opdækning af glas, mineralvand og citron, inden hun sagde noget.
“Der er to ting mere, der er vigtige for jer at vide om mig. Det ene er, at min gynækolog erklærer mig sund og rask og i stand til at føde. Jeg er med andre ord sygdomsfri. Og I?”
Fred blev blussende rød i ansigtet og sagde, at de begge havde fået lavet attester for ganske nyligt. Ingen HIV, intet at bemærke. Ville hun se dem nu? Det ville hun ikke.
“Det andet, som I skal vide er, at jeg lejlighedsvis har tjent penge som prostitueret. Min sidste opgave før jeg kom her, var et homoseksuelt par, som jeg havde besøgt tidligere, og som åbenbart syntes om mine tjenester. Der var ikke tale om samleje.”
Hun følte pludselig en overvældende træthed og lede. Hvad var dette for en besynderlig vej, hendes liv var ved at tage? Hun drak lidt vand, så på dem og sagde stille, “nu går jeg op på mit værelse. I har brug for at tale sammen, og i morgen meddeler I mig, hvad resultatet er blevet.”