Efter mange dages udendørsliv i solen sidder jeg igen i arbejdsværelset og skriver. Dasedagene under parasollen er til ende i denne omgang. Færdiggørelsen af Richard presser på, ikke af nogen ydre deadline, men fordi jeg elsker mit redaktionsarbejde. Snart skal jeg besøge hans fødeby Linz, hvor jeg er ventet på museum Nordico. Der findes en stor samling Tauber Nachlass, efterladenskaber. Finder jeg noget, der skal med, kan jeg lave inserater på passende steder.

Richard sang skam også i Danmark. Det gjorde han lige før krigsudbruddet i 1939 og jeg skriver blandt andet:

-Naturligvis er man også i Danmark særdeles interesseret i ham, og musikforlaget Engstrøm og Sødring har længe arbejdet på at få ham til landet. Man håber at få to koncerter, en i Aarhus og en i København. Den 9. juli skriver Aarhus Stiftstidende,

Richard Taubers gæstespil er gået i orden. Han synger ved en koncert søndag den 23. ds. Kan han synge endnu? Der vil stå en vis spænding omkring Taubers koncert, der bliver den eneste i Danmark. Kan Richard Tauber synge endnu – eller kan han ikke? Skal man tro englænderne, er han stadig en sanger af det store format. Efter tyskkernes mening er han for længst forbi.

…Efter omvæltningen i Tyskland dalede hans stjerne pludselig, og han udvandrede til England, hvor han har et vældigt navn. Hans koncerter i Albert Hall i London samler hundredetusind tilhørere og han synger stadig ved de store operaforestillinger i Covent Garden.

Oh ja, siger jeg! Så sandt, at Richards stjerne var dalet i Tyskland! Og hvor bemærkelsesværdigt så sart avisen forholder sig til grunden, som man bestemt ikke er uvidende om. Men Danmark skulle jo nødigt pådrage sig sin store nabos vrede ved at skrive om jødeproblemet.

Han kom! Han sang! Og han sejrede. Men ikke i Aarhus. Der var kun råd til en koncert og den blev afholdt i K.B.Hallen.